Recept – Havermout met Japanse groene thee

havermout ontbijt en sencha

Neem eens de tijd voor een warm ontbijt. Ik maak dat met havermout en dat voelt als een goed begin van de dag. Ook lekker na een flinke work-out. Het is voedzaam, vezelrijk, gezond en geeft je kracht. Een groene biologische thee uit Japan, Sencha Kagoshima, smaakt daar heerlijk bij.

 

Wat heb je nodig?

 

  • 3 eetlepels havermout
  • 100-150 ml (plantaardige) melk (haver, soja of amandel)
  • halve appel in stukjes gesneden
  • partjes verse ananas
  • halve eetlepel rozijnen
  • eetlepel zaden-granola
  • vers geraspte gember (blokje van 1 cm of een bolletje stemgember)
  • snuf kaneel
  • een pannetje

Aan de slag

Giet de havermoutmelk in het pannetje en doe daar de havermout bij, de stukjes appel, rozijnen, kaneel, gemberrasp en verwarm tot een dikke pap. Doe de pap in een schaaltje en garneer met de kokos, ananas en de granola.

Teatime

Neem een kleine theepot (met zeef) van 500 ml en doe daar 2 eetlepels thee in. Zet water op, en verwarm tot 70ºC. Er zijn waterkokers met temperatuurregeling verkrijgbaar. Schenk het water van 70ºC op de afgewogen thee, en laat de thee 2 minuten trekken. Gebruik je een cooker? Laat de thee dan maximaal 15 seconden trekken. Met 100ºC water en 2 minuten trektijd wordt de thee bitter.

Aanbevolen artikelen