Op uitnodiging van docente Gastronomie, Lysbeth Vink, heb ik een aantal workshops ‘Vegetarisch koken’ verzorgd aan 3e jaars studenten van de Hogere Hotelschool The Hague, in Amsterdam en Den Haag.
Het was in 1 woord: ge-wel-dig! Wat is het leuk om kennis over te dragen. Fantastisch om te zien dat de studenten, die onbekend zijn met plantaardig koken, aan het einde van de les zodanig enthousiast waren, dat ze vaker vegetarisch gaan koken en eten. En dat ze zich nu bewust zijn wat het voor impact het heeft als we minder vlees gaan eten voor het milieu, maar ook heel verrast waren hoe lekker en gevarieerd koken is zonder dierlijke producten te gebruiken.
Mooi om te zien dat als de studenten tegen een ‘probleem’ aanliepen, ze snel en op een creatieve manier een oplossing wisten te vinden.
Wat hebben ze gemaakt?
- bouillon van groentenafval (no-waste)
- curry van watermeloen met zwarte bonenburger met quinoa
- zoetzuur van de schil van watermeloen
- witte bonencreme
- lijnzaadcrackers
- pasta pesto van courgette en cashew
- veganaise
- aardappels uit de oven
- filét de carrot (filet americain maar dan van wortel)
- vegan biscotti met een topping van aardbei, munt en balsamico
De foto spreekt voor zich! Geweldig genoten!