Tisgroen op het Bloembollenfestijn (18-22 april)

Tisgroen aanwezig bij het Bloembollenfestijn in de Theetuin te Weesp

In een prachtige omgeving aan de Vecht ligt een van de mooiste theetuinen van Nederland. De Theetuin van Weesp ligt op een van de vier bastions van deze oude vestingstad. Dit Bastion Bakkerschans dateert van 1674 en is omringd door een vestingwal met statige oude bomen. Deze  historische plek op de schans is een verstopte oase in het groen, waar de inmiddels meer dan 30 jaar oude theetuin (1986) een waar paradijs is voor de echte tuinliefhebber. In de modeltuin groeien bijzondere vaste planten, onbekende bolgewassen en niet-alledaagse eenjarige zomerbloemen, samengebracht in spannende beplantingscombinaties: het visitekaartje van Jacqueline van der Kloet.

Tijdens het paasweekend is de tuin een mooie kleurenzee. Daarnaast op het pleintje zijn er kwekers met hun prachtig plantenaanbod, speciale bollen gekweekt op pot, een theesommelier met een theeproeverij en ook de mandenmaker met tuinmanden en -korven.

Tisgroen laat je dan graag zien hoe pure losse thee wordt gemaakt, van welke plant thee afkomstig is en heerlijke thee proeven.

 

Aanbevolen artikelen