Smaaktest verse kruideninfusies bij VaVersa

 

Verse kruideninfusies voor Chefs Table sessie; In samenwerking met Olivier Francescangeli van VaVersa hebben we verse kruideninfusies bereid voor chefstable sessies. Verse kruiden worden niet alleen toegepast voor een gerecht maar vinden steeds meer hun weg naar infusies voor thee, coldbrews en cocktails.

VaVersa is een jong bedrijf dat kruiden en groentes in modules op water laat groeien. Deze modules – zogenaamde ‘indoor gardens’ – worden in een kast bij de klant vlakbij de keuken neergezet zodat de kruiden ter plekke vers geplukt kunnen worden.

Voor een klant hebben we een proefsessie voorbereid om chefs te inspireren voor het maken van infusies waarbij verse kruiden met fruit en specerijen worden gecombineerd. Niet alle kruiden matchen goed met elkaar. Een kruid kan bij voorbeeld zodanig overheersen dat de ander wegvalt qua smaak. Veel proeven en uitproberen dus. Er is veel mogelijk, ook door te spelen met temperaturen en trektijden kan een infusie veranderen van smaak. In plaats van water op 90-100 graden Celcius te gebruiken, kan met water dat tot 70 graden Celcius is verwarmd een zachtere smaak van een kruid geven waardoor de drank toegankelijker en lekkerder wordt om te drinken.

Er is zo veel meer dan gember-, muntthee of verveinethee. Wil je hier meer over weten over de toepassing van verse kruiden coldbrews of koude thee, stuur je aanvraag naar ariadne@tisgroen.nl ik neem dan contact met je op om je wensen te bespreken.

Aanbevolen artikelen