Gele thee, Huang da Cha

Gele thee, Huang da Cha

Gele thee, 1 van de 6 klassen thee, alle afkomst van 1 en dezelfde plant: de Camellia sinensis.

Inmiddels al wat koppen thee op en kan wel zeggen dat dit een heerlijke thee is: Huang da Cha. Probeer ‘m maar eens!

Mooie geur

Droog geurt de thee naar chocola en een beetje naar hooi, in ieder geval zoet. De 1e en 2e keer schenken, heb ik het water niet laten koken – voor gele thee wordt namelijk meestal water met een temperatuur van 80°C gebruikt.

Dus: water gezet met 75-80°C  en 2 minuten laten trekken. De 3e keer heb ik water gebruikt van rond de 90°C en 4 minuten, nog steeds heerlijk!

Het mooie van losse thee is dat je de thee meerdere keren kunt opschenken en met temperatuur en hoeveelheid thee kunt spelen. Als standaard gebruik je ca. 12 gr thee op 1 liter water en laat je de thee 2-4 minuten trekken. Enjoy!