Tisgroen is een eenmanszaak van Ariadne Vogel-Brouwer, gediplomeerd theesommelier en vegetarische kok, gespecialiseerd in het zelf brouwen van kombucha in verschillende smaken met kennis van eetbare bloemen, kruiden en planten.
Via theetuin met passie voor’ vergeten’ groenten, eetbare bloemen en planten naar vegetarisch koken om als theesommelier met liefde voor pure losse thee en het zelf brouwen van kombucha, verder te gaan……
Tisgroen is ontstaan in de Theetuin in Weesp waar ik tuinplanten verkocht, advies gaf over groei en onderhoud van planten, waar ze het beste konden gedijen, de tuin onderhield en beplantingsplannen maakte voor particulieren. Doordat mijn interesse meer uitging naar vergeten groenten en eetbare bloemen en planten, ben ik kruiden en bijzondere eetbare planten in opdracht gaan kweken voor een chefkok. Onderwijl werkend in de Theetuin smaakte dat naar meer en via een bevriende relatie uit de Theetuin, belandde ik bij Koppert Cress in 2009 waar ik begon als teelt- en R&D medewerker en op zoek ging naar eetbare bloemen voor restaurants.
Al snel was het werken als zzp’er, mijn gezin en mijn werk bij Koppert Cress niet meer te combineren en stopte ik met de activiteiten voor Tisgroen. Na bijna 7 leerzame jaren met veel plezier en passie bij dit bedrijf gewerkt te hebben, wilde ik graag mijn kennis van eetbare bloemen en planten gaan toepassen in het koken en ben ik een vegetarische koksopleiding gaan volgen bij Vip Health & Nutrition met het plan om vanuit huis cateringactiviteiten op te starten.
Dat pakte anders uit. Een stage bij een theesommelier wakkerde mijn interesse aan voor pure losse thee en een 3 jarige opleiding tot theesommelier bij ITC academy in Zeewolde volgde en werd in 2021 afgerond.
Ik besloot Tisgroen opnieuw leven in te blazen en ben workshops en theeproeverijen in combinatie met vegetarische gerechtjes gaan geven. Door corona liep ook dat anders en ben bij toeval op de biologische markt, tijdens een oogstmarkt, in Almere op de Stadsboerderij terecht gekomen en heb toen laten zien, hoe je thee maakt. Men reageerde enthousiast en vroeg of ik met thee op de markt wilde komen staan omdat er vraag naar was. Sindsdien, februari 2020, zijn we nu onderdeel van de biologische boerenmarkt in Almere en ben ik niet alleen biologische losse thee en kruiden gaan verkopen maar heb inmiddels een grote vraag naar zelf gebrouwen kombucha gecreëerd.
Doordat de werkzaamheden voor het maken van kombucha en de markt voorbereiden een fulltime job is geworden, geef ik helaas geen workshops meer.
BIOLOGISCHE BOERENMARKT ALMERE
Ik verkoop biologische pure losse thee, tisanes (kruiden) en zelf gebrouwen kombucha, samen met mijn man, op de biologische boerenmarkt in Almere, bij De Stadsboerderij, op het Kemphaanpad 14 en zijn alleen op de oneven weken aanwezig. De biomarkt is er elke zaterdagochtend van 9:30 uur – 13:00 uur.
Check voor onze aanwezigheid de agenda.
Voor eventuele vragen ben ik bereikbaar via e-mail: tisgroen@gmail.com.
Graag tot ziens!
Theesommelier & Kombuchabrouwer
Ariadne Vogel-Brouwer