Soep van doperwtjes, lekker groen en pittig met een topping van limoenroom 

Neem voor een makkelijke en snelle soep:

2 pakken doperwtjes uit de diepvriezer (bio, 2x 450 gr)
olijfolie
250 gr fijn gesneden ui
vegetarische bouillon, ca 1,5 liter (kruiden of groentenbouillon)
vers groen pepertje, zonder zaadjes, fijn gesneden
stukje verse gember fijn geraspt of gesneden
1-2 teentjes knoflook uit de pers
djinten (komijnpoeder) naar smaak
chilipoeder naar smaak 
zout
soja culinair ongeveer 150 ml
rasp van limoenschil (bio)
topping van eetbare bloemen, bijvoorbeeld koriander of rucola
staafmixer

Verwarm de doperwten in een soeppan met een scheutje olijfolie en doe daar de groene peper bij met de gember, ui, knoflook en zout. Gaar dit ca. 30 minuten op matig vuur. Maak ondertussen een limoenroom van de sojaroom met fijne rasp van de limoenschil, maak op smaak met wat zout.
Giet de bouillon bij de doperwten en verwarm tot aan het kookpunt, niet te heet dan gaat het schuimen. Pureer met de staafmixer de soep en maak verder op smaak met zout, djinten en misschien nog wat chilipoeder. Giet de soep eventueel door een zeef om al te grove stukjes te verwijderen. Garneer de soep met de eetbare bloemen. Lekker met stokbrood of naan brood.