Over Tisgroen

Mijn naam is Ariadne Vogel en heb in 2008 ‘Tisgroen’ opgericht, een bedrijfje in eetbare bloemen en planten. Dit ontstond toen ik bij De Theetuin in Weesp werkzaam was en o.a. als freelancer eetbare bloemen ging kweken voor een chefkok in Utrecht. Dit ging dermate goed dat ik eind 2009 bij Koppert Cress in dienst trad als teeltmedewerker van eetbare bloemen. Later gebeurde dat als productontwikkelaar, verantwoordelijk voor teelt-trajecten voor cress (zaailingen van eetbare planten met verschillende smaken en eigenschappen) en specialties (eetbare bloemen en blad).

In 2016 kreeg mijn leven een andere wending en verruilde ik mijn werk voor een vegetarische koksopleiding bij Vip Health & Nutrition. Tijdens één van mijn stages kwam ik in aanraking met thee geserveerd bij gerechten en een wereld ging voor me open. Dit idee gebruikten we voor een eindopdracht in de Theetuin te Weesp. Het thema werd ‘Tafelen met Thee’ en met 2 mede studenten bedachten we een vegetarisch vijf gangen diner, dat we ter plekke kookten en serveerden. Elke gang werd begeleid door een thee, gezet van pure losse blaadjes. Dit werd een succes en smaakte naar meer, veel meer!

Direct daarna schreef ik me in voor de theesommelier opleiding bij ITC academy en een jaar later mocht ik me erkend theesommelier noemen (oktober 2018). Inmiddels ben ik met het tweede jaar bezig om me verder te verdiepen in tea-food-pairing en is het plan om met een groep studenten in 2020 naar Nepal en Darjeeling te gaan. India is inmiddels bezocht en ook het proces van zelf thee maken, is via workshops die ik heb gegeven bij  Tea-by-Me, een theeplantenkwekerij in Zundert, me niet onbekend.

In februari 2018 besloot ik ‘Tisgroen’ opnieuw leven in te blazen en onder deze “paraplu” houd ik  me bezig met pure losse thee, eetbare planten, bloemen, kruiden, vegetarisch koken en groen gerelateerde werkzaamheden. Dat betekent workshops en proeverijen met pure losse thee. Het geven van advies ten aanzien van tea-food-pairing aan de horeca en ook het maken van waterkefir op basis van thee en kombucha; beide gezonde, biologische dorstlessers die vanaf september dit jaar te vinden zijn in de koeling van L ’Amuse in Amsterdam en IJmuiden.

Wil je meer weten of een afspraak? Je vindt me op de Wakkerendijk 228A in Eemnes (terrein van Natuurgeneeskunde Eemland) en telefonisch ben ik te bereiken op 06-40183715.

Met hartelijke groet en graag tot ziens,

Ariadne Vogel