Over Tisgroen

Tisgroen is een eenmanszaak van Ariadne Vogel-Brouwer die zich bezighoudt met theeproeverijen, workshops, cateringactiviteiten en vegetarisch koken. Opgericht in 2008 tijdens werkzaamheden in De Theetuin te Weesp. Gespecialiseerd in het kweken van eetbare bloemen en planten kwam ik eind 2009 terecht bij Koppert Cress glastuinbouwbedrijf in microgroentes en eetbare bloemen, zogenaamde cressen en specialties. Een en ander was niet meer te combineren en in 2010 stopte ik met Tisgroen.

Na bijna 7 jaar als teeltmedewerker en later als productontwikkellaar in het R&D team gewerkt te hebben en mijn “steentjes” te hebben bij gedragen aan het assortiment van Koppert Cress, verruilde ik mijn werk in augustus 2016 voor een vegetarische koksopleiding bij Vip Health & Nutrition.

Tijdens één van mijn stages kwam ik in aanraking met thee en een wereld ging voor me open. Geadviseerd werd me om in te schrijven voor de theesommelier opleiding bij ITC academy om de kennis van vegetarisch koken, eetbare bloemen en planten te combineren met thee. Dat was een goed plan. Een jaar later mocht ik me erkend theesommelier noemen (oktober 2018). In de tussentijd besloot ik ‘Tisgroen’ opnieuw leven in te blazen en onder de “paraplu” van Tisgroen houd ik me bezig met pure losse thee, eetbare planten, bloemen, kruiden, vegetarisch koken en groen gerelateerde werkzaamheden.

Voor mij is ‘sharing is caring’ en dat betekent dat ik door middel van het geven van workshops en proeverijen mijn kennis graag met je wil delen. Van een theebeleving met losse thee op Gong Fu Cha wijze, een masterclass plantbased cooking, tea foodpairing voor de horeca of het maken van alcoholvrije probiotische dranken op basis van thee, ik verras je graag.

Wil je meer weten? Je vindt me op de Wakkerendijk 228A in Eemnes (op afspraak) en telefonisch ben ik te bereiken op 06-40183715.

Graag tot ziens!

Met hartelijke groet,

Ariadne Vogel