Taste sessie met VaVersa. Verse kruiden getest voor infusies voor Chefs Table

Afgelopen week een taste sessie met Olivier Francescangeli van VaVersa gedaan voor verse kruiden thee’combinaties ter voorbereiding op chefstable voor hun klanten.

VaVersa is een jong bedrijf dat kruiden en groentes in modules op water laat groeien. Deze modules worden in een kast bij de klant neergezet die de eetbare planten ter plekke vers kan plukken voor gebruik in de keuken, zogenaamde ‘indoor gardens’.

Voor een klant hebben we een proefsessie voorbereid om chefs te inspireren kruiden voor ‘thee’infusies te gebruiken en om kruiden met elkaar te combineren. Niet alle kruiden matchen goed met elkaar. Een kruid kan bij voorbeeld zodanig overheersen dat de ander wegvalt qua smaak. Heel veel is mogelijk en door te spelen met temperaturen kwamen we er achter dat het zetten van water met honderd graden of lager invloed heeft op de smaak van de verse kruiden infusie.

Er is zo veel meer dan gember-, munt- of thee van citroenverbena (verveine)…. En met een sessie als Chefs Table inspireren we Chefs met de mogelijkheden die kruiden hebben.