Gele thee, 1 van de 6 klassen thee, alle afkomst van 1 en dezelfde plant: de Camellia sinensis.

Inmiddels al wat koppen thee op en kan wel zeggen dat dit een heerljke thee is: Huang da Cha. Probeer ‘m maar eens! Heb deze bij Simon Lévelt gekocht maar is ook bij andere leveranciers online te bestellen.

Mooie geur

Droog geurt de thee naar chocola en een beetje naar hooi, in ieder geval zoet. 1e en 2e keer heb ik het water niet laten koken – voor gele thee wordt namelijk meestal water met een temperatuur van 80C gebruikt. Dus: water gezet met 75-80C en 2 minuten laten trekken. 3e keer water gebruikt rond de 90C (om meer smaak uit de thee te krijgen) en 4 minuten, nog steeds heerlijk!

Het mooie van losse thee is dat je de thee meerdere keren kunt opschenken en met temperatuur en hoeveelheid thee kunt spelen. Als standaard gebruik je ca. 12 gr thee op 1 liter water en laat je de thee 2-4 minuten trekken. Enjoy!