Van bierproducent, Lowlander Beer (botanische bieren) de vraag gekregen om een thee uit te zoeken die bij 2 van hun nieuwe smaken past. Heb verschillende theeën met bier getest. Denk aan groene thee; een mooie sencha voor een ziltige, vegetale combinatie (zeewier, spinazie smaken). Groene thee met jasmijn voor bij een fruitig biertje met citrustonen. Net als een mooie Darjeeling, als basis met specerijen. 
Ook kruiden heb ik gebruikt voor thee: ‘eeuwig leven kruid’ ook wel bekend als ‘onsterfelijkheidskruid maar van deze smaak moet je echt houden: sterke zoethoutsmaak, apart maar niet heel toegankelijk. Zelf ben ik fan van Tulsi, heilige basilicum, vooral de vers gezaaide plantjes smaken naar kruidnagels en hier is een heerlijke thee van te zetten. Belangrijk in dit geval is, ‘thee’ van kruiden niet te heet opschenken, de smaak komt dan veel minder tot z’n recht. Hoe heter hoe bitterder, behalve bij een zwarte thee of Pu-ehr kan dat geen kwaad. Infusie van gedroogde verbena is ook veel lekkerder als dit niet al te heet wordt gezet, vaak is 60-70 graden C. al voldoende.

Wanneer de bieren op de markt komen is nog onbekend maar om mee te werken met dit mooie biermerk, was heel erg leuk, een superleuke opdracht!